Főoldal Villányi borvidék Borok és ételek párosítása

Borok és ételek párosítása

Ez egy izgalmas kaland, amelynek során szinte minden lehetséges, de nem minden megengedett! Olyan, mint maga az élet. Tudást, gyakorlatot, szeretetet igényel, és nagy élményeket tartogat.

Próbálja ki Ön is!


Ajánlataink:

  • PORTUGIESER: szárnyas és marhasültekhez, borjúpaprikáshoz, halászléhez
  • KADARKA: borjú- és bárányhúsokhoz, halászléhez, gulyáshoz, paprikásokhoz, makarónihoz, spagettihez
  • KÉKFRANKOS: sült disznó- és marhahúsokhoz, paprikásokhoz, vadpecsenyékhez, márvány sajthoz
  • CABERNET FRANC: vadételek, belsőségekkel készült ételekhez, vadashoz, báránysültekhez, füstölt sajtokhoz
  • CABERNET SAUVIGNON: frissen sütött marhahúsokhoz, vad-pörkölthöz, gombás ételekhez, kemény és kékpenészes sajthoz
  • MERLOT: meleg sonkához, pácolt liba-kacsa ételekhez, füstölt nyelvhez, ementáli sajthoz
  • ROSÉK ÉS SILLEREK: főtt-párolt sertéshúsokhoz, hideg sültekhez, felvágottakhoz, zöldség- és krémlevesekhez, kecskesajthoz
  • CHARDONNAY: szárnyas sültekhez, malac sültekhez, sült- vagy rántott halakhoz, Pannon sajthoz. Barrique bora jól illeszthető a füstölt sajtokhoz is.
  • HÁRSLEVELŰ: tartalmas levesekhez, szárnyas vadak és borjúhúsokhoz, pástétomokhoz, gyümölcsös desszertekhez
  • OLASZRIZLING: szendvicsekhez, hideg sültekhez, kocsonyához, halászléhez, borjúból készült ételekhez, Camembert, Séd brie sajtokhoz
  • RAJNAI RIZLING: kiváló aperitifnek, tartalmas levesekhez, töltött káposztához, pörköltekhez, hideg sültekhez, Trappista, Óvári, Camember sajthoz
  • TRAMINI: fehérhúsú szárnyasokhoz, libamájhoz, sült halakhoz, gyümölcsös körítésű sertés- és borjúételekhez, desszertekhez.